MEB, KPSS puanıyla kadroya geçenlerin seslerine kulak tıkamamalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Temmuz 2011 00:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB bu sese kulak tıkamamalı;

Aşağıdaki yazı günlerdir maillerimize düşen konuyu özetleyen bir yazı. 632 sayılı KHK ile Kadroya geçen Sözleşmeli Öğretmenlere verilen haklar nedeniyle KPSS puanıyla Kadroya geçen öğretmenlerin yaşadığı haksızlık örneği.

KHK ile kadroya geçen öğretmenlerimizin haklarında kimsenin gözü yoktur. Fakat bu hak verilirken daha önce bu şartları taşıyanların da düşünülmesi gerekir.

Özellikle MEB bu konuda bir adım atmalıdır.

06.05.2010 tarihinden önce Sözleşmeli olarak çalışan öğretmenlerle ilgili, zorunlu hizmet, adaylık, il içi, il dışı yerdeğiştirme, gibi konularda düzenlemeyi yapmalı ve KHK ile kadroya geçenlerle eşit hale getirmelidir.

İnsanların bileklerinin hakkıyla aldıkları Kadrolu Öğretmenlik hakkından dolayı mağdur edilmemeleri sağlanmalıdır.

Bazı şeylerin yönetmelikle düzelmeyeceği doğrudur fakat KHK yada yeni mecliste Kanun çıkarılmak suretiyle düzeltmeler yapılabilir.

Bizim KHK ile kadroya geçen arkadaşlarımıza hiçbir sözümüz yoktur. Çünkü biz bu öğretmenlerimizin 4B sözleşmeli öğretmenlik icat edilmemiş olsa idi hiç bu pozisyonlarda çalışmadan kadrolu öğretmen olarak çalıştırılmak zorunda kalınacağını biliyoruz.

Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi

Sözü çok fazla uzatmadan öğretmenimizin mailini noktasına dokunmadan sizlerle paylaşalım?

2009 yılı eylül ayında sözleşmeli okul öncesi öğretmeni olarak 70.285 puanla Şanlıurfa iline atandım.Atama tarihimden 1 hafta sonra 10.000 okul öncesi sözleşmeli öğretmeni alımı yapılarak herkesin tercihine atanma imkanı sağlandı.

Uğradığım haksızlık 1-Bu 10.000 atama kararı 1 hafta önce alınmış olsa bana da tercihime atanma hakkı verilecek ve mağdur olmayacaktım.

Sözleşmeli öğretmen olduğum için bazı haklardan mahrum idim. Bu haklar il içi ve il dışı tayin hakkımın olmaması ve eş durumu tayinlerin de boş pozisyon bulunmaması idi.

2010 yılı aralık atamasında kadrolu öğretmen olabilmek için tercih yaptım ve kadrolu okul öncesi öğretmeni oldum.

2009 eylül'den 2010 eylül ayına kadar sözleşmeli olarak çalıştım ve adaylığım kaldırıldı.

Ancak 2 ay sonra 2010 aralık ayında kadrolu öğretmenliğe atanınca yeniden aday öğretmen oldum.Kadrolu öğretmenliğe 2010 Aralık ayında başladığım için 06/05/2010 tarihinde yayınlanan zorunlu hizmet muafiyetinden faydalanamadım.

Uğradığım haksızlık 2-2009 Yılı eylül ayında göreve başlamama rağmen sözleşmeli olduğum için (06/05/2010 tarihinden önce kadrolu öğretmen olmadığım için) zorunlu hizmet muafiyetinden faydalanamadım.

2010 aralık ayında kadrolu öğretmen olarak atanınca çok mutlu oldum. Artık 1 sene sonra eş durumu tayininden faydalanabilecektim.Ayrıca il içi ve il dışı tayin isteyebilecektim.Ancak mutluluğum 2 ay sürdü.2011 Şubat ayında tüm sözleşmeli öğretmenler eş durumu özründe ek olarak maliye bakanlığından alınan boş pozisyonlara atandı.

Uğradığım haksızlık 3-Keşke kadroya geçmeseydim.Kadrolu olunca yeniden aday öğretmen oldum ve 1 yıl daha beklemekteyim.Ancak sözleşmeli olsam 2011 şubat ayında eş durumundan faydalanacaktım.

Tüm bu haksızlığa rağmen olsun dedim.Eşime nasılsa adaylık sonunda yani 2011 aralık ayından sonraki ilk özür atamalarında kavuşabilecektim.En azından bu duygu bile sınıfta ders anlatmama yetiyordu.

Ta ki 2011 Haziran ayında tüm sözleşmeli öğretmenlerin kadrolu öğretmenliğe alınmaları ile yıkıldım.Çünkü 1 yılı dolan her sözleşmeli arkadaş, hem kadrolu olma, hem adaylığı kalkmış olma, hem il dışı tayin isteme, hem de zorunlu hizmetten muaf olma hakkına sahip olmuştu.

Şimdi kendime ve öğrencilerime soruyorum.

Benim suçum;

KPSS çalışmak ve yüksek puan almak mı?

Bu durumda olan öğretmenlere bakanlığımızın bir hak sağlama durumu var mı?

Nedir bu haklar;

KPSS ile kadroya geçen sözleşmeli öğretmenlere;

1-Zorunlu hizmetten muaf sayılacak mı?

2-Adaylığı kalkmış sayılacak mı?

3-Düzenleme yapılır yapılmaz il dışı tayin hakkı verilecek mi?

4-İl dışı boş pozisyon oluşturulacak mı?

Tüm bunlar olurken yaşadıklarım ise kesinlikle her gün ağladım.Öğrencilerime motive olamadım.Ne yazık ki artık nişanlımdan ayrıldım.Çünkü 2009 yılı eylül ayından beri öğretmenim ama hala ADAY öğretmenim.

DEVLETİM SAĞOLSUN.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber